Vigtig information angående vinterhvide linjer i Danmark‏

Nyheder, informationer og lignende fra foreningens bestyrelse.
Besvar
mosegaardmortensen89
DHF - Bestyrelse
Indlæg: 8375
Tilmeldt: 19. apr 2014 12:47

Vigtig information angående vinterhvide linjer i Danmark‏

Indlæg af mosegaardmortensen89 » 30. jun 2013 21:31

Kære alle sammen.

I forbindelse med en gennemgang af tidligere importerede vinterhvide, har bestyrelsen desværre måttet konstatere, at flere af disse importer ikke lever op til vores krav om dokumentation. Disse importer dækker over linjer aktive fra 2004 til i dag og dette betyder desværre, at en stor del af foreningens aktive vinterhvide er ramt.

Dette har bestyrelsen nu valgt at tage konsekvensen af: Alle de berørte linjer har fået inddraget deres stamtavler. Beslutningen betyder bl.a, at de berørte hamstere ikke længere kan deltage på foreningens udstillinger eller få registreret deres afkom i stambogssystemet.

Vi er klar over, at dette vil berøre rigtigt mange, både udstillere og opdrættere. Men vi ser det som foreningens fornemste opgave at bevare de renartede vinterhvide og dette kan ikke lade sig gøre, hvis vi fortsætter med at avle på hamstere med tvivlsom baggrund.

Bestyrelsen bliver også i høj grad ramt af denne beslutning, idet de pågældende hamstere primært stammer fra Jonas Læborg, Maria Mosegaard Mortensen og Christina Linde.
Vi er sikre på at vi sammen kan få løst dette og opbygget nogle nye slægter af artsrene vinterhvide.

Denne beslutning rammer primært efterfølgende af Kashmir, Donau's Lunte og Hamsterhusets Lunte jr., men flere er berørte. En oversigt over samtlige berørte hamstere kan ses her: http://hamsterland.dk/beroerte-hamstere.htm

Såfremt der skulle være spørgsmål til dette, er man velkommen til at kontakte bestyrelsen på danskhamsterforening@hotmail.com

På vegne af bestyrelsen
Maria Mosegaard Mortensen
Formand i Dansk Hamster Forening

Besvar