En lidt uheldig start..

Beskrivelse mangler
Låst
Eris
Indlæg: 6
Tilmeldt: 4. aug 2012 00:54

En lidt uheldig start..

Indlæg af Eris » 4. aug 2012 01:51

Hej alle sammen!
Jeg er ny på dette forum, og jeg aner ikke, hvor jeg skal ligge denne tråd. I må meget gerne flytte den, hvis den ligger forkert :o)
For en uge siden købte jeg en guldhamster i en dyrehandel.  Hun har lige fra starten af været nysgerrig.
Jeg lod hende være i buret den første dag, da hun skulle have noget ro og fred til at falde til.
Jeg opdagede hurtigt, at hun ikke bed mærke i, at mine hænder var i buret. Der gik ikke længe før, jeg kunne ae hende, og løfte hende stille ud af buret og op i sofaen. Hun har endnu ikke bidt mig! Hurra for det! I det hele taget har hun været meget nem og modig. Her kommer mine problemer og spørgsmål så:
Hun er korthåret og sort med en hvid streg fra munden og ned af maven. Hun er også en smule hvid ved fødderne. Hvilken art er hun?
Efter en uges tid lagde vi mærke til, at hun var blevet tykkere. Vi snakkede om at hun muligvis var gravid.
En aften ville jeg skifte hendes bur, så jeg løftede hendes hus. Hun vågnede ligeså stille op og gik derefter ud. Så fik jeg øje på et par unger. Jeg skyndte mig at sætte huset tilbage igen, og gik straks igen med at kigge på nettet efter råd. Så nu har hun fået toiletpapirstrimler og noget af vores hundefoder. Vi har fjernet hendes hjul, da vi er bange for, at de små skal blive klemt eller andet. Derudover har vi fjernet alt andet i buret. Altså bortset fra mad og drikke. Hun får vand i en skål, fordi hun havde problemer med at bruge dunken. Jeg var meget ræd for, at hun skulle spise sine unger.
I morges forlod hun redden, og jeg brugte en gaffel til lige hurtigt at kigge i reden. Der var 5 små babyer <3 Det er højst sandsynligt indavl.. men så vidt jeg har læst mig frem, så er  det ikke så skadeligt igen. Jeg glæder mig meget til, at følge de små i deres opvækst! De er desværre i et meget lille bur, så jeg bliver nødt til, at flytte dem over i du større bur sammen med deres mor. Når de er 2 uger.  
Hvor tidligt må jeg flytte moderen i et andet bur for at løbe lidt i hjul eller andet i et kort tidsrum?
Jeg er meget bekymret for, om hendes adfærd ændrer sig meget, når ungerne er væk? For hun var jo dejlig nem i starten. Eller har hun kun været det, fordi hun var gravid? Skal jeg starte forfra med at gøre hende tam? Hun var jo ikke helt tam før hun fik unger. Jeg ved faktisk ikke engang om hun har været håndteret før, siden hun var så nem :)
Jeg håber ikke, at jeg har skrevet for meget :b ALLE råd modtages med kyshånd!
Vh Lisa og unavngivet hamster! :)

Simse
Indlæg: 268
Tilmeldt: 22. sep 2008 19:31

Indlæg af Simse » 4. aug 2012 08:00

Der findes kun én guldhamster art, så hun er en guldhamster, hehe.  :wink:
Men farven er højst sansynlig sort. Et billede vil hjælpe en del.

Det lyder rigtig godt at du har læst dig frem, og det lyder til at du og mor-hamster klare sig godt med det hele!
Forstår dog ikke hvorfor du brugte en gaffel? Du kan blot vaske dine hænder og så røre i reden / ved ungerne.

Ja, indavl er ikke slemt hos hamstere, men det gælder selvfølgelig om at have styr på de gener man arbejder med.

Hvad havde hun i buret før, udover et hjul? Det eneste jeg fjerner når vi skal have unger er hjulet og sandbadet. Men hun får sandbadet igen når ungerne er 1-2 uger gamle. Hjulet fik hun først igen da de fra fravænnet.
Jeg synes ikke du skal tage hende ud og lade hende rende i hjulet, hun skal bruge meget tid og energi på at passe ungerne. Men du er selvfølgelig velkommen til at håndtere hende, så hun fortsætter med at være vant til hænder.  :)

Du kan flytte moderen og ungerne når de er 3 uger gammel. Jeg ville ikke turde gøre det før.
Mvh. Simone og de der hamstere ;-)
Billede
Facebook side: https://www.facebook.com/SimsesDyr

Eris
Indlæg: 6
Tilmeldt: 4. aug 2012 00:54

Indlæg af Eris » 4. aug 2012 16:30

Tak for dit svar!
Jeg stak en gaffel ned, fordi jeg var bange for, at min lugt fik moren til at efterlade ungerne!  
Indtil videre vil jeg bare lade dem være i fred. Vil helst ikke gøre hende mere nervøs i denne periode. Så jeg venter med at flytte dem til 3 ugers dagen, og holder hjulet helt væk! :) så bliver det spændende at se hvordan fruen er bagefter. Glæder mig til at lære hende at kende!
Hun har ikke så mange ting indtil videre, men efter jeg har kigget forummet igennem, så kan jeg godt se, at jeg skal ud og hamstershoppe!! Flying saucer, nyt og større bur osv!! :) Hvis der er andre gode ting, jeg mangler at vide, s er jeg lytter øre!! :)

Minismor
Indlæg: 62
Tilmeldt: 20. maj 2012 20:48

Indlæg af Minismor » 4. aug 2012 18:47

tillykke med hende!
krydser fingre for at alt kommer til at gå godt med ungerne, og håber du bliver glad for forumet  :D
//Freja.

mosegaardmortensen89
DHF - Dommer
Indlæg: 8551
Tilmeldt: 19. apr 2014 12:47

Indlæg af mosegaardmortensen89 » 4. aug 2012 21:14

Når mine har haft unger har jeg ladet dem beholde deres flying saucer, fordi ungerne har været rimelig store når de var store nok til at komme op på flying suaceren og moren har brugt det flittigt når hun havde brug for pause fra ungerne.

Jeg har også ladet dem beholde sandbadet. Jeg har læst om unger der vist blev født i sandbad uden at der skete noget. Det har jeg dog aldrig oplevet, men hunen virker glad for sit sandbad.

Normalt oplever jeg hunnen være mere beskyttende når hun har unger, men når ungerne er væk så vænner hunnen tilbage til sit dejlige humør og er lige sp rolig som før.

Jeg ønsker dig alt held og lykke med de små og moren  :D  Det virker til det har taget en god start selvom det ikke var planlagt  :D
Venlig hilsen Maria

Hamsterhuset.dk

Simse
Indlæg: 268
Tilmeldt: 22. sep 2008 19:31

Indlæg af Simse » 4. aug 2012 22:07

Grunden til at jeg fjerner sandbadet er hvis hun stadigvæk er åben for neden og får sand op kan der komme en slem infektion.
Mvh. Simone og de der hamstere ;-)
Billede
Facebook side: https://www.facebook.com/SimsesDyr

Låst