Side 1 af 1

Uge 36 - At tage billeder

: 2. sep 2015 10:06
af mjoller
Hvad er Ugens debat?
Ugens debat er vores nyeste tiltag på forum, hvor vi hver uge vil finde et nyt emne inden for hamstere og hamsterhold at debattere, hvor vi håber på bred opbakning i alle aldersgrupper. Det kan bl.a. være aktuelle emner udsprunget af begivenheder eller diskussioner på vores medier, eller mere grundlæggende debatter omkring moral og etik.

Alle er velkomne til at komme med deres mening, og dette skal respekteres af de øvrige debattanter.

Hvis man har et forslag til ugens debat, så skriv endelig en besked.

Ugens emne: At tage billeder
Hamstere er hurtige, gider som regel ikke stå stille og forstår ikke altid at man gerne vil tage billeder. Derfor kan det være en drilsk affære at få taget gode billeder.
Hvordan tager man et godt billed? Har du nogle fif og trick der bare gør billederne bedre? Er der noget bestemt man skal tænke på?

Re: Uge 36 - At tage billeder

: 2. sep 2015 10:39
af JustADreamer
At tage billeder indendørs er en kunst i sig selv, selv når motivet står stille, og det kan man ikke ligefrem påstå et hamster gør.

Når jeg tager billeder, så tager jeg med mit spejlrefleks, Nikon D3000, da det for mig er vigtigt at have kontrol over indstillingerne. Lukketiden skal være så høj som muligt, jeg vil gerne ligge på omkring 1/200 og over, med så lille et blændetal som muligt, pga. mit objektiv ikke er så lysstærkt, så ligger jeg på ca. f/5,4, men optimalt var det på højst 2,8 og ISO omkring 400, men fordi blændetallet alligevel er lidt højt, så er min ISO på de maksimale 1600, som er mit kameras loft.
Selv med de indstillinger, kan et aktivt hamster være svært at fange, så i ny og næ bruger jeg også flash med en diffuser på, så skyggerne ikke bliver for hårde :)

Billede
Uden flash, en smule sløret og grynet pga. høj ISO

Billede
Flash, ISO sat ned og derfor ikke så grynet, uden diffusser, giver et urealistisk glimt i øjnene.

Re: Uge 36 - At tage billeder

: 3. sep 2015 17:13
af Rasholm
Jeg ved ikke meget om kameraer, og vores digitale spejlrefleks kan garanteret meget mere end jeg har fundet ud af.

Måden jeg tager billeder på er, bare at skyde løs og så håbe, at der ud af de 2-3-4-500 billeder jeg skyder af, bare er nogle der bliver gode - sortere på PC'er efterfølgende - HURRA for digitalkameraer :wink:

Re: Uge 36 - At tage billeder

: 3. sep 2015 21:52
af Hamsterguf9000
Jeg blitzer også bare løs til der kommer et godt billede ;)

Re: Uge 36 - At tage billeder

: 4. sep 2015 09:39
af JaneSørensen
Jeg er fuldstændig håbløs med et kamera i hånden, så jeg "skyder" løs med min Iphone :lol:

Re: Uge 36 - At tage billeder

: 4. sep 2015 16:16
af LiseJuul
Tålmodighed er din bedste ven! Hamsterne har det med ikke at ville stå stille, hvilket kan gøre det svært at tage billeder af dem, men med lidt tålmodighed og et godt kamera kommer man langt :) Hvis man ikke er så meget inde i kameraindstillinger kan man jo bare knipse på 'auto' funktionen, men jeg bruger selv makro-indstillinger på mit spejlrefleks, Nikon D3200 :)

Re: Uge 36 - At tage billeder

: 5. sep 2015 17:40
af mosegaardmortensen89
Nogle gange kan en godbidde få hamsteren til at sidde stille :D

Jeg vil sige det er blevet nemmere at tage billeder efter jeg fik spejlrefleks kamera. Jeg bruger for det meste portræt, auto eller makro indstillingen.

Og som Lise siger er tålmodighed godt :D

Re: Uge 36 - At tage billeder

: 15. sep 2015 20:05
af Catta
Her var mange tips nevnt alt, så jeg kommer med mine "hemmelige" ikke-magiske triks :)
Godt lys er min beste venn når jeg tar bilder! Jeg har tre av mine vinterhvite hamstere plassert i hver sin SAMLA-boks fra IKEA i en hylle. I den hylla har jeg festet LED-lys (som ikke blir varme). Det er egentlig skaplys :) Da blir det mye lettere å ta bilder :) Dersom det blir for vrient å ta bilder, pleier jeg rett og slett å filme, og så ta skjermbilde på tidspunkter der det kunne vært et fint bilde.. De beste bildene blir imidlertid med riktig utstyr som er riktig innstilt :)