Side 1 af 2

Tænderne

: 7. jul 2012 12:50
af Marie
Hej.

Min lille Boo på et år har været en tur til dyrlægen med lange tænder.  :roll:  De blev klippet, og jeg fik besked på at jeg naturligvis skulle holde øje med dem så de skal klippes igen.
Så tænkte jeg om man selv kan klippe dem? Eller om det er en tur til dyrlægen hver gang?
Hvad gør i når jeres hamstere har tandproblemer?

: 7. jul 2012 13:28
af Gunvor
Jeg har ikke selv oplevet problemet, men hvordan er dit bur indrettet? er der mulighed for at slide sine tænder?

Jeg tænker, at du fx kan koge en granitsten og lægge den ind i buret, have træting den kan gnave i osv.

Hvad sagde dyrlægen?

: 7. jul 2012 15:53
af Marie
Han har både sten, grene, gnaver stænger at gå løs i. Jeg tror problemet også er at han er meget kræsen.

Dyrlægen sagde at problemet ville vende tilbage igen.  :?  Men ellers sagde han ikke så meget andet end at vi skulle holde øje med hans tænder.

: 7. jul 2012 17:03
af darkangel87
Nu siger du han er kræsen, hvad fodrer du ham med?
Man kan købe noget som hedder altromin som er i stænger der har alt hvad hamsteren skal bruge bortset fra animalsk protein, men at de er i de stænger tvinger dem til at bruge tænderne.
Ud over det har hamstere abnormt store tænder gemt i den lille mund, mine guldhamstere kunne godt  fremvise busser omkring 1 cm lange

: 7. jul 2012 17:26
af Simse
Altromin er ikke særlig hårdt for dem, selvom de ser sådan ud.

Man skal ikke begynde at klippe tænder på dyr, hvis man ikke er 100 % inde i det. Det kan hurtigt gå galt ved at tænderne flækker. Derudover skal man vide om dyrearten har nerver i tænderne, det har nogle jo.
Jeg ved at kaniner ikke har, men jeg ved ikke lige med gnavere.

: 7. jul 2012 23:53
af darkangel87
det er måske ikke hård men det kan hjælpe til at holde tænderne lidt nede

: 8. jul 2012 08:49
af Marie
Han får gnaverblanding med forskellige korn i, men jeg ved ikke hvad han spiser af det, han sortere med i det. Og jordnødder er et hit, men de skal have den rigtige størrelse. Hampfrø gider han i perioder. Af protein spiser han det hele undtagen hunde og kattemad, det gider han ikke. Det ville jo ellers nok være smart eftersom det vel også ville slide lidt på tænderne.
Han kan også godt lide et stykke tørret rugbrød, jeg køber hørfrø brød fra netto, med ret mange forskellige korn og kerner, det kan han godt bruge lidt tid på. Men han får det ikke så tit fordi jeg er kommet lidt i tvivl om rugbrød er godt for dem?

Jeg vil sige at tanken om selv at skulle klippe hans tænder heller ikke tænder mig helt vildt, men min mand spurgte om det kunne lade sig gøre, og det vidste jeg ikke.

: 8. jul 2012 09:24
af Gunvor
Hvis din hamster kan lide rugbrød, så prøv at tørre det i ovnen, så det bliver hårdt. Så kan det også være med til at slide på tænderne.

Hvis du giver den jordnødder, så brug dem med med skal, så den selv skal gnave dem ud.

Du kan måske også gemme noget du ved er lækkert inde i en lille papkasse. På den måde skal den gnave for at komme ind til det lækre.

Jeg kan anbefale Altromin, fordi den derigennem for al det den har brug for i modsætning til, hvis den sorterer i sin mad.

Du kan også give den gulerødder. De er jo ikke rigtig hårde, men i forhold til agurk, er der jo mere at gnave i.

MEN når nu din dyrlæge har sagt, at det bliver et tilbagevendende problem, skal du nok acceptere at lige din hamster har brug for tandklipning. Hvis du har købt din hamster hos en opdrætter, vil det være en god idé at fortælle det til opdrætteren. Hvis nu flere af kuldets unger har det problem, kan det jo tænkes, at der ikke skal avles på de forældre.

: 8. jul 2012 12:22
af Marie
Den gode nyhed er at han ikke er købt hos en opdrætter.

Jeg vil prøve det med rugbrød i oven, det virker som om at det indtil videre er det største hit hos ham.

: 8. jul 2012 17:50
af sandi
Du kan SAGTENS ordner tænderen selv. Hvis du har et godt tag på din hamster og den er tryg ved dig, vil han godt finde sig i at du kigger ham i munden og HVIS hans tænder er for langt efter din mening, ja så skal du tag en TÅ NEGLE SAKS som er et lille stærk buttede type saks som kan hold til lidt af hvert, og den er let buet i form på saksen selv. Du kan købe et lille tånegle saks i Matas, og det er en investering du blir glad for! Et andet mulighed for instrument til at klippe hamster tænder er et katte rå negl saks. De har en lidt større skærm omkring saks del af den, og er et hjælp til at du ikke kommer til at stik ham i tugen! Tænke hvor mange gange du kan spare ved at gå til dyrlæge bare for at lave et hurtig lille klip! Hamsterens tænder vokser konstant. De har ingen nerver i dem og ingen blood forsyning. Du kan bare i et klip klippe de 2 tænder i overmund og så de 2 tænder i undermund uden at det gør ondt eller er til nogen fare for ham! Men du SKAL kunne holde din hamster på et sikkert måde så du ka forsikre dig at han ikke orme sig ude af din hånd.  Når han har prøvet det et parre gange, ja så ved han hvad det hele er, og så kan du med nemhed altid klpippe dens tænder! Og han vil kunne mærke at det hele er MEGET bedre efter du har befriet han af de store lange tænder!! :)

: 15. jul 2012 00:32
af ciller1987
Jeg vil virkelig IKKE anbefale dig at gøre det selv! få dyrlægen til det, det går meget stærkere og du undgår for meget stress hos dit hamster.

Jeg har prøvet det selv og gør det aldrig mere, da det var langt sværere end jeg havde troet.

Nu da dit hamster har det problem så er det vigtigt du er opmærksom hele tiden. og får klippet dem ca. hver 2 måned mindst. de vokser virkelig stærkt

: 15. jul 2012 09:59
af contraria
hmm.... når du nu sidder og skriver omkring hvad han spiser og hvad han ikke spiser...

så kan jeg se der er 1 tilbagevendende fælles enskab ved det helle.... det er blødt føde... Hvilket er den første indikation af at der er noget galt med tænderne.

mit råd nu han har fået klippet sine tænder. skift til altromin NU.. når han får rugbrød så rest det før han får det. giv han jordnøder med skal. Gnaver stænger er jeg ikke så glas for, da de inde holde rigtig meget sukker. så et alternativ til dem er hundekiks, hvor fordelen er at han får animalsk protein med.. (forudsat at du giver dem med flere fyld. de er ofte hvid/rød/hvid eller hvid/grøn/hvid kiks)

: 15. jul 2012 17:55
af Marie
Problemet er bare at han ikke vil spise alt det der. Jeg tror simpelthen ikke han kan.

Jeg har prøvet at give ham græskarkerner, og han virker som om han gerne vil, men ikke kan få hul på dem, får jeg kernen ud af skallen spiser han den gladeligt, det samme gælder solsikker og rugbrød prøver han også, men det er som om han ikke kan, som om at han ikke ved/kan bruge sine tænder ordentligt....

: 15. jul 2012 19:06
af Lykke
Er det også sådan efter han har fået klippet tænderne?

Jeg vil også fraråde dig at klippe tænderne selv - man skal være ret forsigtig med tænderne, for hvis de flækker kan det udvikle sig sig rigtigt grimt.

: 15. jul 2012 19:13
af Marie
Ja, det er stadig sådan efter at han har fået klippet tænderne, også vidt som jeg kan vurdere er de allerede begyndt at gro lange igen....  :?  jeg kunne måske finde plads i mit budget til at tage til dyrlægen og få dem klippet hver måned eller hver anden, men hver 14 dag er lige ofte nok synes jeg. Desuden stresser en tur til dyrlægen vel også? Han var ikke super glad ved situationen sidst...