Gnækkende lyde mm.

Alle spørgsmål omkring helbred og sygdomme ved hamstere er placeret her.
Låst
KristineSA
Indlæg: 1
Tilmeldt: 23. apr 2018 16:33

Gnækkende lyde mm.

Indlæg af KristineSA » 23. apr 2018 17:39

Hej

Vi har en sibirisk dværghamster, som efterhånden er ved at være en ældre herre. Vi adopterede ham fra et internat, så vi er ikke helt sikre på alderen, men hvis den alder de havde skrevet var rigtig burde han være 2 år og 8 mdr. nu, så relativt gammel for en dværg.

Den sidste uges tid er han begyndt at sige nogle lyde når han er vågen, som jeg nok bedst kan beskrive som "gnækkende". Han siger ikke noget når han sover, så jeg tror ikke det er respirationsvejsproblemer. Derudover har vi set nogle andre adfærdsændringer, bl.a. falder han i søvn tilfældige steder uden for sit hus (primært sin sandskål, og ved sin drikkeflaske). Han ser også ud til at have tabt sig, men ud fra hvad jeg har kunnet google mig til er det meget normalt for ældre hamstre. Han spiser og drikker stadig. Dog synes jeg han har drukket mere de sidste par dage end han tidligere har gjort (ca 20-25 ml på to-tre dage).

Men det, der primært bekymrer mig, er lydene. I dag er han også begyndt at sige nogle lidt mere pibende lyde, det veksler lidt om det er gnæk eller mere pibende. Men som sagt, ikke noget når han sover. Kan det være fordi han har smerter? Eller kan hamstre godt finde på at begynde at snakke med sig selv i takt med at de bliver ældre? Har tænkt på om det kan være slidgigt, men han løber stadig i sit hjul af og til, omend ikke så meget og længe som han tidligere har gjort, hvilket nok er meget naturligt, hans alder taget i betragtning.. Bør vi tage ham til dyrlægen, eller er det måske bare aldersbetingede adfærdsændringer?

Låst