Brug af forummet

Læs venligst for regler for brug af vores forum.
Låst
kwo
Indlæg: 4519
Tilmeldt: 20. apr 2004 13:32

Brug af forummet

Indlæg af kwo » 17. jul 2005 21:18

Hamster-forum er primært til snak om hamstere.

Indlæg, der omhandler politik, religion eller racisme, er ikke tilladt. Dyre-politik er dog tilladt - dette er jo et dyreforum.

Salg af hybrider (=ikke arts-rene hamstere) er ikke tilladt.

Uoficielle hamster-træf - dv.s hamster-træf, der ikke er arrangeret af DHF, holdes ude af dette forum.

Alle indlæg skal holdes i en pæn og sober tone - også selvom man ikke er enige - der skal være plads til alle.

Overholdes ovennævnte regler ikke, vil der uddeles en advarsel. Efter 3 advarsler udelukkes man fra forum.

****************************

Om signaturer, avatars og bannere:
kwo skrev:Inden det griber for meget om sig, og gør forummet alt for uoverskueligt, er vi i foreningen blevet enige om følgende regler.

Avatars
Avatars udefra er blevet slået fra. Det vil sige du skal uploade din avatar til forummet, og den må maks være 80x80.

Bannere
Et banner må max være 468x60.
(På denne side kan du se noget om størrelser og se eksempler på disse:
http://designerstoolbox.com/designresources/banners/)
Det er tilladt at have to bannere, men den samlede størrelse skal stadig være inden for dette mål.

Signatur
En signatur må højst være på to linier hvis man også har et banner. Hvis man ikke har et banner, så må signaturen være på 4 linier. Bemærk at tomme linier også tæller med.
**********************

HOLD ORDEN:
kwo skrev:Det er blevet et stigende problem at ethvert billede skal hjælpes på vej af en hel stribe indlæg om hvor søde de pågældende hamstere er.

Det er altså ikke meningen!

Den slags kommentarer bedes holdes i tråden hvor der vises billeder. De hører ikke til i salgsannoncer eller i indlæg hvor folk beder om hjælp til farvebestemmelse eller lignende. Sådanne seriøse indlæg drukner efterhånden alt for ofte i "udenomssnak".

Derfor:
Hold jer til emnet i den tråd eller gruppe, hvor I skriver.

På forhånd tak.
Senest rettet af kwo 21. okt 2008 12:54, rettet i alt 4 gange.
Kenneth Worm

Mille

Indlæg af Mille » 11. aug 2005 16:24

Kan der stilles dumme spørgsmål? :roll:
Kan der berettes om erfaringer og udveksles holdninger, som ikke er verificerede? :?
Jeg tænker på dette som et debatforum, hvor jeg kan hygge-tale afslappet med andre hamsterinteresserede. Jeg spekulerer ikke så meget på, om de er børn eller voksne. Børnene kan jo sagtens vide mere om hamstre end mig, og være sjove at udveksle erfaringer med! :D
Men hvis dette snarere er en brevkasse med ekspertpanel, vil jeg gerne vide det. Så vil jeg ikke bringe mine små-spørgsmål og ufaglige erfaringer på banen, men nøjes med at bruge forummet når jeg er bekymret for min hamsters trivsel. Så er det nemlig rart at have hamstereksperter, der gider svare :wink:

sabkoch
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 2. aug 2005 11:52

Indlæg af sabkoch » 11. aug 2005 18:17

Jeg er ikke ekspert.

Jeg personligt tænker ikke på dette forum som en brevkasse med eksperter, men som et både og.

Selvfølgelig kan man da stille små-spørgsmål og dumme spørgsmål og komme med sine erfaringer og det mener jeg da også forummet i høj grad bliver brugt til.

Det drejer sig nok mere om, hvis folk tror de er eksperter, men ikke er det og derfor giver svar der er decideret forkerte og det er skidt for et forum. Specielt et forum hvor også børn er velkomne - men også for mig som voksen nybegynder, som gerne vil have svar på mine spørgsmål eller læse mig til svar på andres spørgsmål og blive klogere på hamster-livet. Men jeg vil også gerne have rigtige svar, så i den forbindelse er jeg da glad for eksperterne - der går ind og retter decideret forkerte svar til.
Jeg syntes det er fint når der udvekles erfaringer mellem både nybegyndere / eksperter / børn / voksne - jeg syntes det er godt at det hele er på dette forum.
Der hvor det går galt for mig, er når folk udtaler sig som eksperter og beskriver deres svar som det eneste sagliggørende samtidig med at selv jeg som nybegynder kan se at det er helt hen i vejret. Heldigvis sker det ikke tit.
I øvrigt mener jeg det er vigtigt at huske at der jo også er forskel på spørgsmål - nogle er " jeg mener-tror-min erfaring o.s.v." og andre er eksakt viden.
Så jeg syntes da bare du skal spørge løs og erfaringsudveksle - det gør vi ( min datter og jeg ) i hvert tilfælde. Vi er glade for både hygge-tale og eksperterne, vi har nemlig brug for begge dele.

Odgaard
Indlæg: 2035
Tilmeldt: 23. apr 2004 21:48

Indlæg af Odgaard » 11. aug 2005 20:54

Helt enig med sabkoch...

Der findes ikke dumme spørgsmål! Hvis man er i tvivl om noget, så er det da bedre at få det vendt med nogen, end at lade være med at stille et spørgsmål.

Der er som sådan heller ikke nogen der er "eksperter" herinde. Nogen ved selvfølgelig mere end andre, og sådan er det jo altid. Der har været enkelte tilfælde på det sidste, hvor der efter min bedste overbevisning er givet direkte forkerte svar, og det mener jeg er synd og skam for dem, som tager svarene til sig som korrekte.

Fx kan jeg huske en gang, at der kom den oplysning frem, at man aldrig måtte gi sit hamster et løbehjul, for de ville helt sikkert løbe sig ihjel! Det er forhåbentlig en oplysning, som de fleste kan se er helt hen i vejret, men andre og mere komplicerede ting kan der jo nemt komme tvivl om.

Det er helt OK at komme med oplysninger, som man ikke er 100% sikker på, men så kan man da i det mindste skrive at det er noget man tror eller at det måske er noget, der stammer fra egne erfaringer. Man kan jo ikke sige at noget bare er sådan med sikkerhed ud fra noget, man har oplevet en enkelt gang, hvis du forstår hvad jeg mener...

Og hyggesnak skal der altid være plads til :)
Mvh. Pia

AJ og Kuglerne
Indlæg: 418
Tilmeldt: 15. sep 2004 22:37

Indlæg af AJ og Kuglerne » 11. aug 2005 22:48

Hej Hamster-venner!

Jeg er enig med sabkoch (selvom jeg næsten skulle ha' luppen frem :wink: ) og Pia.

Her skal være plads til det hele, også hyggesnak og billedvisning. Jeg mener ikke, at der findes dumme spørgsmål, hvis man ikke spørger får man jo ikke noget at vide, og kommer måske til at gøre noget forkert.
Stor hilsen AJ og Kuglerne

burrus
Indlæg: 4520
Tilmeldt: 24. aug 2007 19:55

Indlæg af burrus » 8. maj 2008 12:20

vil lige spørge - må vi reklamere for andre fora i signatur?

(det er egel på mange fora men finder intet om det herinde?)
Pia B
.. et lille opdræt af ørkenrotter - kig også forbi den nye infoside for ørkenrotter: www.orkenrotte.dk

Odgaard
Indlæg: 2035
Tilmeldt: 23. apr 2004 21:48

Indlæg af Odgaard » 8. maj 2008 12:30

Det er der et par stykker der har gjort før, så jeg mener det er i orden. Vi er jo så specialiseret et område, at der ikke rigtig er nogen, der kan "konkurrere" med os alligevel ;)
Mvh. Pia

burrus
Indlæg: 4520
Tilmeldt: 24. aug 2007 19:55

Indlæg af burrus » 8. maj 2008 12:34

Odgaard skrev:Det er der et par stykker der har gjort før, så jeg mener det er i orden. Vi er jo så specialiseret et område, at der ikke rigtig er nogen, der kan "konkurrere" med os alligevel ;)
hehe ja.. jeg tænkte også bare lige :lol:  men ok
Pia B
.. et lille opdræt af ørkenrotter - kig også forbi den nye infoside for ørkenrotter: www.orkenrotte.dk

kwo
Indlæg: 4519
Tilmeldt: 20. apr 2004 13:32

Indlæg af kwo » 10. sep 2008 06:18

Tilføjelse til reglerne:

På mødet i går blev det vedtaget at religion ikke må diskuteres her på forum.
Religion i sig selv er fint nok, men det er svært at diskutere uden at blande de andre forbudte emner (politik og racisme) ind i billedet, derfor den nye regel.
Kenneth Worm

Låst